Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od 1.veljače polusatna ZET-ova karta po 4 kune

31.01.2017.

08:24

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od prvoga veljače ZET će, uz postojeću kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune. Gradonačelnik Bandić tvrdi da nije riječ o predizbornom potezu iako su nam, još u petak, u Gradskoj upravi, tvrdili da ne namjeravaju mijenjati sustav naplate.

Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić za Radio Sljeme ekskluzivno je najavio:

"...da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija dato građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1.veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri." 

Samo nekoliko dana ranije, još u petak, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić tvrdila nam je da se ne razmišlja o promjeni sustava naplate:

"Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama - za jednu stanicu, za dvije...tako da smatramo da jednokratna karta od 10 kuna je model za Grad Zagreb prihvatljiv i mi zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bi to izmijenili."

U tom slučaju, što dobivamo ovom promjenom?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.