Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od danas skijanje na Crvenom spustu

05.01.2016.

08:00

Autor: Ana Krois, Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skijaška sezona na Sljemenu počinje danas u 9 sati otvaranjem Crvenog spusta za građane, a u povodu početka sezone noćno skijanje od 19 do 22 sata bit će besplatno, najavio je jučer na Sljemenu gradonačelnik Milan Bandić.

Žao mu je zbog otkazivanja Snježne kraljice koja je trebala biti upravo danas, a ne zna zašto je donesena takva odluka. Voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak istaknuo je da će građani na Crvenom spustu koji je pokriven u prosjeku sa 70 centimetara snijega moći skijati svaki dan od 9 do 16 sati, a noćno skijanje bit će utorkom i četvrtkom. 

Otvaramo skijanje, ali na žalost samo Crveni spust, jer nismo imali dovoljno vode. Znači još uvijek nam fali ono naše "famozno" jezero. Crveni spust je u potpunosti pripremljen, znači puno više truda i puno više rada je uloženo nego za svjetski kup, jer za naše građane staza treba biti i duža i šira i sigurnija. Za građane to treba biti top!, zaključio je Žiljak.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.