Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Od gradskih zastupnika očekujem da ne zaustave razvoj Zagreba"

04.02.2020.

15:02

Autor: Mario Mihaljević

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da od zastupnika u Gradskoj skupštini na sjednici u četvrtak očekuje da ne zaustave razvoj Grada već da podrže izmjene Generalnog urbanističkog plana. "To nije GUP Milana Bandića, to je GUP Zagreba", rekao je gradonačelnik.

-Od zastupnika koji misle dobro o ovom gradu očekujem da ne zaustave razvoj Grada jer to nije GUP Milana Bandića, to je GUP Zagreba-, rekao je Bandić novinarima nakon konferencije "Ljudsko bratstvo - temelj sigurnosti i mira u svijetu" Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije.

Upitan boji li se da GUP neće proći na glasanju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, ustvrdio je da se -boji jedino Boga-, a GUP je u redovnoj proceduri.

-Moje je da poštujem statut, poslovnik, zakonske propise i ne zaustavim razvoj grada. Do zadnje kapi svog života branit ću razvoj grada i interes i dobrobit Zagrepčana-, poručio je Bandić.

U četvrtak bi Gradska skupština trebala raspravljati o predloženim izmjenama GUP-a kojima su predviđene prenamjene zemljišta za projekt tzv. "zagrebačkog Manhattana". U međuvremenu su oporbeni zastupnici pokrenuli inicijativu da se o izmjenama GUP-a provede referendum.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.