Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od otvaranja dodatnih punktova u Zagrebu cijepljeno 50 tisuća građana

26.11.2021.

06:23

Autor: Vesna Jurić Rukavina, HINA

Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon cijepljenja booster dozom gradonačelnik Tomašević rekao je da je Zagrebu cijepljeno 72 posto odraslih građana, a ukupno stanovništva 64 posto, no to nije dovoljno te je i pozvao je sugrađane na cijepljenje. O ostavci Damira Vanđelića rekao je da mu je žao jer su dobro surađivali.

"Suradnja između Zagreba i Fonda je bila korektna", rekao je i naveo kako je Grad Zagreb i s Fondom i s Ministarstvom graditeljstva odrađivao sve što se od njega tražilo. Ubrzali smo sve što smo mogli i dali sve vezano uz stručnu pomoć, katastar, imovinsko-pravne odnose, legalizacije i druge pomoći gdje smo s mobilnim timovima obilazili građene i povećali broj zahtjeva, rekao je Tomašević.

Kada je riječ o cijepljenju, Tomašević je izvijestio da je, kad se gleda odraslo stanovništvo u Zagrebu, cijepljeno 72 posto građana, dok je ukupno stanovništvo na 64 posto cijepljenosti.
Zagreb je u odnosu na druge županije daleko najbolji što se tiče postotka procijepljenosti, ali i dalje nije dovoljno pa pozivam građane da se cijepe, istaknuo je Tomašević koji se danas, zajedno sa svojom suprugom, cijepio trećom odnosno booster dozom cjepiva, nakon što im je prošlo šest mjeseci od druge doze.
Pozvao je sve građane, kojima je isteklo šest mjeseci od druge doze, da također uzmu booster dozu i ojačaju imunitet, a dodao je i da je velik broj građana, u ovih 50 tisuća, koji su dobili prvu dozu.
"Udvostručili su se kapaciteti za cijepljenje i građani su to iskoristili", kazao je i dodao da paralelno idu i PCR i brza antigenska testiranja te da sada ima devet punktova za testiranje, zbog odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezane uz covid potvrde.

Tomašević se osvrnuo i na epidemiološke mjere uoči Adventa u Zagrebu. 
"Što se tiče mjera, vidjet ćemo kako će to dalje ići...uskoro počinje i Advent u Zagrebu. 27. studenoga je službeni početak i ovo je još jedan pandemijski Advent i Advent nakon potresa.  Bit će između 60 i 70 kućica što je triput manje nego 2019. i nadamo se da ćemo odraditi Advent sukladno epidemiološkim mjerama", rekao je i ocijenio da će to biti "dosta izazovno" s obzirom na kulturni program i koncerte. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.