Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od petka kreće "Greencajt " festival!

30.09.2021.

12:07

Autor: Boris Bogić

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / -

Poruka trodnevnog " zelenog " festivala koji se održava u Ružmarin parku je "Okreni novi list", a organizatori namjeravaju predstaviti najnovije zelene trendove, inovatore i održive proizvođače te organizirati brojne edukativne radionice.

- Sutra (petak) u deset do dvaneast simbolično otvaramo manifestaciju s panelom koji se zove - Deset do dvanaest - i time otvaramo vrata za sve posjetitelje" rekao je, gostujući u našem programu, direktor festivala Vinko Filipović.

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, a na rasporedu će, između ostalog biti i tematski paneli koji će ugostiti dobro poznata imena iz svijeta poduzetništva, inovacija, energetike i zelenih politika kao što su Marina Matijević, Saša Cvetojević, Marin Medak, Dunja Mazzocco Drvar itd.

U zelenoj expo zoni, brojni će inovatori predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja, a u stanci između panela ili radionica moći će se uživati u umjetničkom programu festivala gdje će se moći pogledati izložbe koje promiču održive teme ili uživati u filmskom programu ekološke tematike. 

U sklopu festivala bit će organiziran i modni sajam na kojem će se po promotivnim cijenama prodavati odjeća u humanitarne svrhe.

Festival se održava uz podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba te Hrvatske gospodarske komore.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.