Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od ponedjeljka naplata parkiranja oko zdravstvenih ustanova

11.08.2021.

17:10

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Davorin Višnjić, Pixsell

foto: Davorin Višnjić, Pixsell

Foto: - / -

Nakon što je bivši gradonačelnik Milan Bandić, zbog epidemioloških razloga, krajem listopada prošle godine proglasio parkiranje oko zdravstvenih ustanova u vlasništvu grada i države besplatnim, aktualni prvi čovjek grada Tomislav Tomašević jučer je tu odluku ukinuo. Naplata počinje u ponedjeljak.

Od kraja listopada prošle godine dosada Zagrebparking je izgubio 14 milijuna kuna zbog Bandićeve odluke o nenaplati parkiranja oko zdravstvenih ustanova. Od ponedjeljka, 16. kolovoza 2021. godine počinje redovita kontrola i naplata parkiranja na tim javnim parkiralištima.

Privremeno ukidanje naplate, koje je na snazi bilo na temelju zaključka od 28. listopada 2020., uvedeno je zbog tadašnjeg velikog opterećenja zdravstvenih ustanova u Zagrebu. 
Zbog povoljnije epdemiološke situacije u gradu i smanjene opterećenosti zdravstvenog sustava, zaključak je stavljen izvan snage, a parkiranje na javnim parkiralištima koja se nalaze u blizini zdravstvenih ustanova ponovno će se naplaćivati korisnicima u skladu s postojećim cijenama u pojedinim zonama. Radi se o ukupno 3500 parkirališnih mjesta
 
Iz istih razloga, nakon odgode uvodi se i naplata parkiranja u javnoj garaži KB 'Sveti Duh'

Sat parkiranja u toj garaži naplaćivat će se 5 kuna radnim danom od 7 do 18 sati te 3 kune od 18 do 7 ujutro. Cjelodnevna karta je 30 kuna, a mjesečna 300.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.