Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od ponedjeljka ponovno naplata parkiranja!

17.05.2020.

09:47

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Emica Elvedji/PIXSELL

foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Gotovo dva mjeseca nakon potresa, u središtu metropole u ponedjeljak, 18. svibnja, ponovno će biti uvedena naplata korištenja javnih parkirališta. Odnosi se to na sve, osim na stanovnike Gornjeg i Donjeg grada čija je nekretnina stradala u potresu.

Od ponedjeljka kreće redovita naplata parkinga u Zagrebu, uz mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima za one građane koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Podružnica Zagrebparking obavještava korisnike, koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu, da ostvare pravo besplatnog parkiranja u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1. Od 18. svibnja mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Građani, koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja, trebaju dobiti potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet  (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.
 
Zadovoljavaju li uvjete, građanima će dobiti parkirališnu kartu s maksimalnim rokom valjanosti tri mjeseca od datuma izdavanja za one čija nekretnina ima oznaku „neuporabljivo“. Ima li oznaku "privremeno neuporabljivo", bit će izdana na rok od jednog mjeseca od datuma izdavanja.
 
Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.