Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od ponoći nastupila izborna šutnja

04.07.2020.

07:31

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

U ponoć je nastupila izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora za 10. saziv Hrvatskog sabora, a traje sve do sutra u 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta. Državno izborno povjerenstvo pozvalo je kako sudionike tako i medije da se suzdrže. Više...

Državno izborno povjerenstvo pozvalo je sudionike izbora zastupnika u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od: - iznošenja i obrazlaganja izbornih programa, - objavljivanja promidžbenih poruka i fotografija kandidata u medijima, - postavljanja novih promidžbenih plakata ili letaka, - pozivanja na glasovanje za pojedine izborne sudionike, - upućivanja telefonskih poziva, SMS poruka ili elektroničke pošte biračima, - postavljanja novih promidžbenih sadržaja poput statusa, video clipova, slika ili komentara na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter i ostale, a koji se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti ili na privatnim profilima povezanih privatnih korisnika društvenih mreža, - kao i bilo kojih drugih aktivnosti koje bi predstavljale izbornu promidžbu. DIP poziva medije i medijske nakladnike da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi te da uklone iz svojih programskih sadržaja sve što predstavlja izbornu promidžbu, kao što su primjerice reklame, linkovi i slikovni linkovioglasi („banneri“) na portalima koji vode na mrežne stranice izbornih sudionika, navodi se u njihovom priopćenju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.