Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od utorka povrat poreza

24.05.2015.

10:42

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. započinje u utorak, 26. svibnja - najavljeno je iz Ministarstva financija i Porezne uprave.

"Nakon navedenog datuma obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda" - navedeno je to na stranicama resornoga Ministarstva te Porezne uprave.
Ministar financija Boris Lalovac, još u četvrtak je pojasnio kako Porezna uprava još nije počela isplatu preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te najavio - da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji te pravila za iskazivanje podataka; "Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-ak dana", pojasnili su iz Porezne uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.