Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od zaostalog "zvončića" na Zrinjevcu ozlijeđen radnik

25.05.2023.

15:27

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Zaostali "zvončić"

Zaostali "zvončić"

Foto: Jurica Galoić / Pixsell

 Prilikom radova na krovištu zgrade u središtu Zagreba, na Zrinjevcu, došlo je do eksplozije u kojoj je ozlijeđen radnik te je prevezen u bolnicu. 

Do eksplozije je došlo na krovištu zgrade HAZU-a na Zrinjevcu, kada su radnici skidali krov te krenuli na uklanjanje ljepenke koja se nalazi ispod. Mediji neslužbeno navode da je riječ o eksploziji 'zvončića', projektila koji je dio zabranjenih kasetnih bombi kojima su srpski agresori gađali Zagreb, 2. i 3. svibnja 1995. godine, kada je poginulo sedmero građana. 


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u vezi s eksplozijom na Zrinjevcu da je ozlijeđeni radnik izvan životne opasnosti, a vatrogasci kontroliraju krovove na zgradama oštećenim u potresu zbog mogućih elemenata koji mogu pasti na ulice. 


-Čuo sam se s Policijskom upravom Zagrebačkom, oni će izaći sa službenim informacijama. Za sada je pretpostavka da se radi o eksplozivnoj napravi koja je zaostala iz Domovinskog rata, rekao je Tomašević novinarima na izložbi likovnih radova umjetnika s invaliditetom. 


Tomašević je rekao da se ozlijeđeni radnik nalazi u Klinici za traumatologiju, a po prvim informacijama zadobio je ozljede ruke i prstiju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.