Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odabrano 10 studentskih timova za UNIverzI-JA-DA

18.11.2015.

17:02

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Deset studentskih timova dobilo je ukupno 100 tisuća kuna za projekte u sklopu natječaja UNIverzI-JA-DA te priliku da pripreme rješenja i aplikacije koje će se koristiti tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju iduće godine.

Na natječaj UNIverzI-JA-DA, kojeg je provela Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s nekoliko partnera, prijavljena su 44 projekta, a izabranih deset dobilo je po deset tisuća kuna iz programa Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora, istaknula je predstavnica agencije Ivana Žorž.

Izabrani timovi do siječnja iduće godine imaju vremena razraditi projekte kada će ponovo birati nekoliko najboljih. Tada će im se u sufinanciranju priključiti i Ministarstvo turizma s 200 tisuća kuna ili po 100 tisuća kuna za dva projekta koja najviše pridonose turističkoj te promociji kulture i sporta.

Osim Ministarstva timove će u siječnju pomoći sa 70 tisuća kuna i Grad Zagreb te s 15 tisuća kuna Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., koja je i operativni organizator tih igara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.