Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odbačena optužnica protiv gradonačelnika Bandića

17.07.2015.

11:28

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački Županijski sud odbacio je dorađenu optužnicu protiv gradonačelnika Milana Bandića kojom ga je Uskok, kao i njegova suradnika Ivicu Lovrića i voditeljicu Tržnica Zagreb Zdenku Palac, teretio da su pogodovali udruzi "U ime obitelji" i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je na ročište došao u pratnji svojih odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića. Riječ je o optužnici koju je sud vratio Tužiteljstvu na doradu, a Uskok ju je ponovno podignuo početkom lipnja nakon provedenih dodatnih dokaznih radnji. Jadranka Sloković:

"U postupanju prvookrivljenika, kao i ostalih okrivljenika ne stječu se obilježja niti inkriminiranog kaznenog djela niti bilo kojeg kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Radi se o postupku gdje je doista iskazana ne samo arbitrarnost i selektivnost Državnog odvjetništva, odnosno USKOK-a u progonu određenih postupanja, nego čak mislimo da se u konkretnom slučaju radi o zlouporabi ovlasti", zaključila je Sloković.   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.