Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odbor odbio prijedlog da Skupština glasa o privatizaciji Dinama

17.05.2018.

16:16

Autor: Krešimir Vešnik

Petar Glebov/PIXSELL

Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / -

Odbijen je prijedlog zaključka da se Gradska skupština protivi preoblikovanju sportske udruge GNK-a "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima.

Prijedlog je odbijen na sjednici Odbora za obrazovanje i sport s dva glasa za i tri suzdržana.  

Jedino što mi je bilo čudno je to što su se svi zastupnici izjasnili da su protiv ovakve privatizacije, ali da nisu za ovaj zaključak. Mi ćemo i dalje ustrajat na svojim zahtjevima, rekao je Juraj Čišić, predsjednik udruge "Dinamo to smo mi"  

Iz udruge traže obustavu procesa privatizacije kluba, usklađivanje statuta kluba sa Zakonom te poštivanje njihovih članskih prava.

S druge strane, u Dinamu se ne slažu s konstatacijom prijedloga da se u klubu izbori provode netransparentno, Ono što smo pledirali je nastavak tog zaključka koji je interpretirao i pretpostavio da su odluke, odnosno, procesi izbori u Dinamu do sada bili nezakoniti, nelegitimni i netransparentni, a to ne potvrđuju sve odluke koje su prije toga donijete. Mi smo bili protiv toga, istaknuo je Tomislav Svetina, potpredsjednik Dinama.

Podsjetimo, sjednica Gradske supštine održat će se za tjedan dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.