Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odbor za mjesnu samoupravu o realizaciji Plana komunalnih aktivnosti

22.11.2018.

13:27

Autor: Boris Bogić

Željko Lukunić/PIXSELL

Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Od 59 aktivnih gradilišta u Zagrebu njih 54 bi trebala bi biti dovršena do kraja godine, rečeno je na sjednici Odbora za mjesnu samoupravu. Financiranje pet velikih ugovora koji su ostali prebacit će se u slijedeću godinu.

Gradski ured za mjesnu samoupravu naglasio je da je po ugovorima o održavanju sa Zagrebačkim Cestama, Zrinjevcem, Čistoćom, Vodoopskrbom i odvodnjom izvršeno 70 posto radova. Ono što, donekle, nije kako su planirali, prema riječima pročelnice Ureda Renate Šimon, odnosi se na male komunalne akcije po gradskim četvrtima.

Ugovori koji neće biti izvršeni su radovi na šetnici uz potok Vuger, postavljanje umjetne trave na nogometnom igralištu u Sesvetama, uređenje igrališta u osnovnoj školi u Remetama, druga etapa izgradnje društvenog doma u mjesnom odboru Gajevo i uređenje plave dvorane u sklopu sveučilišta u Sesvetama.

Predsjednik skupštinskog odbora za mjesnu samoupravu Saša Molan pitao je pročelnicu zašto je postojao manjak od sedam milijuna kuna za Čistoću u prošloj godini.

"Nastao je manjak zato što je povećan broj divljih deponija i to je trebalo počistiti. Čistoća je to odradila i to treba platiti. Mi smo sada u rebalansu za ovu godinu i od Ureda za financije tražili smo da nam nadoknadi taj gubitak." rekla je pročelnica Ureda za mjesnu samoupravu Ranata Šimon.

Naime, riječ je o tome da su građani na zelene otoke počeli odlagati i ostali otpad pa je Čistoća morala angažirati dodatna vozila kako bi se to uklonilo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.