Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odbor za mjesnu samoupravu odbio prijedlog o osnivanju trgovačkog društva

13.03.2019.

15:55

Autor: Krešimir Vešnik

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Odbor za mjesnu samoupravu odbio je ponovni prijedlog o osnivanju novog trgovačkog društva "Sportski objekti". Prijedlog je nadopunjen, između ostalog, obrazloženjima zašto se treba osnovati društvo ako je u Gradu već uspostavljena ustanova "Upravljanje sportskim objektima".

Prijedlog za osnivanje društva "Sportski objekti" već je neko vrijeme u središtu pozornosti. Cilj društva bio bi obnavljanje dotrajalih sportskih objekata u našem gradu, a prvo bi se obnavljala Šalata. No, postavlja se pitanje zašto to ne može obavljati ustanova "Upravljanje sportskim objektima" - Ustanova je proračunski korisnik. Ona ostvaruje sredstva od zakupa i sportskih članarina koje koriste sportski klubovi i ona samo radi manje popravke. Imamo programe gradnje društvenih objekata na kojima se manji zahvati rade, a s obzirom da je ova rekonstrukcija velika prijedlog je da se formira trgovačko društvo koje bi se bavilo time - odgovorila je zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Tatjana Operta.

Operta je objasnila i zašto još nije napravljen poslovni plan - Ne možemo plan društva dostaviti dok se ne usvoji idejni projekt, dok se ne donese glavni projekt, dok se ne napravi kompletna rekonstrukcija gdje će se vidjeti koliko ima objekata koji se mogu dati privatnim osobama u zakup i temeljem toga generirati prihode.

Na sjednici Odbora gradski su se zastupnici osvrnuli i na to privatiziraju li se ovim prijedlogom gradski sportski objekti - Član društva je Grad Zagreb; jedan je član društva, Grad Zagreb; i imamo prethodne suglasnosti za pojedine radnje. Znači, član društva mora zatražiti prethodno suglasnost gradske skupštine grada Zagreba ukoliko dođe do prijenosa ili osnivačkih prava u društvu. Prijenos nekretnine, prijenos vlasništva, bilo što mora proći Gradsku skupštinu - pojasnila je Operta. 

A kako će ovaj prijedlog "proći" gradsku Skupštinu, znat ćemo sljedeći tjedan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.