Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odlični turistički rezultati Zagreba

15.01.2015.

14:22

Autor: Gordana Gojčeta, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš grad već je drugu godinu u konkurenciji za turističko odredište Europe, pohvalila se predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Porast od čak 13 posto u dolascima i noćenjima u odnosu na godinu 2013. pokazuje da je Zagreb sve popularnije turističko odredište.

Prošle je godine, naime, naš grad posjetilo 910 tisuća gostiju koji su ostvarili gotovo 1,6 milijuna noćenja. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, Njemačke, Italije, SAD-a i Japana. Što se noćenja tiče, na prvom mjestu su gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz SAD-a, Italije, Južne Koreje te Velike Britanije.

Poseban hit je manifestacija "Advent u Zagrebu" koji je vidjelo 21 posto više gostiju nego godinu ranije. No, unatoč izvrsnom prosincu, najveće iznenađenje prošle godine je mjesec kolovoz.

Zahvaljujući svemu navedenom, naš grad je već drugu godinu zaredom u konkurenciji za šampiona turizma. "....neprofitna organizacija Best European Destination je kandidirala grad Zagreb i ove godine za 20 najuspješnijih gradova..." - istaknula je u našem programu Bienenfeld.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.