Hrvatski radio

Radio Sljeme

Odluku o kandidatu za gradonačelnika donijet će gradska organizacija

16.01.2017.

13:22

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas nije htio novinarima potvrditi niti opovrgnuti hoće li se kandidrati za gradonačelnika Zagreba rekavši kako će odluku o tome morati donijeti zagrebačka organizacija.

O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati", rekao je Bernardić novinarima u Saboru. 

Upitan kada će to biti Bernardić je uzvratio kako će to biti u narednim tjednima. "Moja ambicija je da izgradimo u Hrvatskoj dobro društvo koja će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji, ostanak mladih u Hrvatskoj i društvo koje će osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, no s druge strane da uložimo dovoljno novca u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja", rekao je Bernardić upitan o svojim ambicijama.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio kako navode iz medija neće komentirati.

"Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država i dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam one odgovorne da sjednemo i prvo da vidimo kako da vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a", rekao je čelnik SDP-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.