Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan 4. Zagrebački proljetni polumaraton

17.03.2019.

11:14

Autor: Magdalena Pongrac

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

4. Zagrebački proljetni polumaraton okupirao je prijepodne naš grad. Više od tisuću 500 trkača iz Hrvatske i svijeta došlo je pred Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu kako bi odmjerilo snage u trčanju na natjecanju koje je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

"Zagreb21" - 4. zagrebački proljetni polumaraton okupio je 1585 trkača iz 25 zemalja svijeta koji su u naš grad došli testirati granice svoje izdržljivosti. Jedni su trčali 5, drugi 21 kilometar, a 71 ekipa okušala se u štafeti. Uz lijepo vrijeme, motivacije im nije manjkalo.

Ovogodišnji "Zagreb21" ujedno je i Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, kao i Prvenstvo Hrvatske za pripadnike MUP-a, a utrka na 5 kilometara je i prva Zagrebačka vatrogasna utrka kojoj se pridružilo više od 100 vatrogasaca. Utrke je otvorio gradonačelnik Milan Bandić - Da bi čovjek istrčao 62, 42 ili 21 kilometar, mora biti malo pomaknut u glavi, i to pozitivno, a ovi ljudi su svi pozitivno pomaknuti u glavi. Svi koju dođu na cilj su pobjednici i hvala im od srca. 

Prvo mjesto u polumaratonu osvojio je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo, titulu najboljeg na 5 kilometara odnio je riječki vatrogasac David Marot, a najbrža u štafeti bila je ekipa "Pajdaši".

Galerija
Goran Stanzl/PIXSELL, Foto: -/-
Goran Stanzl/PIXSELL, Foto: -/-Goran Stanzl/PIXSELL, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.