Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan 6. Zagrebački noćni cener

05.11.2017.

21:32

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine u povodu "Mjeseca borbe protiv ovisnosti" Društvo športske rekreacije Aktivan život u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo organiziralo je noćnu utrku centrom grada - Zagrebački noćni cener.

Šesti po redu Zagrebački noćni cener okupio je 2,500 trkača i trkačica koji su samim centrom grada otrčali svojih deset kilometara. Cilj utrke je pokazati kako je zdrav život te bavljenje sportom najbolji način borbe protiv ovisnosti.

Jedna od organizatorica utrke, Tea Gvardijan istaknula je kako je ova utrka postala jedna od najdražih i najpopularnijih utrka u Hrvatskoj. Startne brojeve rasprodali smo već prvi dan u samo osam sati. Imamo puno navijačkih punktova i ono što je draž i bit Zagrebačkog noćnog cenera je upravo to navijanje.

Da su navijači ti koji ovu utrku zaista čine posebnom potvrdila je i atletičarka Matea Parlov, koja je do cilja stigla za 35 minuta i 38 sekundi. Prvo mjesto među trkačima odnio je Slovenac Rok Puhar, kojemu je do cilja trebala samo 31 minuta i 18 sekundi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.