Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan Festival interkulturalnosti posvećen Siriji

14.11.2015.

16:02

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana tolerancije Hrvatski Crveni križ i UNHCR u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb organizirali su Festival interkulturalnosti "InterCoolFest", koji su ove godine zbog izbjegličke krize posvetili Siriji

Azilanti i migranti podrijetlom iz Sirije su kroz predavanja, izložbu fotografija i radionicu kuhanja svima koji su došli na "Inte CoolFest" približili svoju kulturu i običaje, te specijalitete sirijske kuhinje, uz glazbu i ples.

Voditeljica obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu Sonja Vrban rekla je kako ju veseli što će kao domaćini imati priliku bolje se upoznati s kulturom, običajima i nacionalnim specijalitetima sirijske kuhinje. Dodala je da su Učilište i Crveni Križ partneri na dvama projektima koja, između ostalih aktivnosti, putem obrazovanja potiču ideju međusobne tolerancije i poštovanja ljudi.

Savjetnica za međunarodnu suradnju u Hrvatskom Crvenom križu Maja Antonić istaknula je kako kroz taj prvi Festival interkulturalnosti žele građanima približiti vrijednosti tolerancije, kao i načine razvoja tolerantnijeg društva. Danas smo ovdje kako bismo i obilježili Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga, datum na koji su države članice UNESCO-a 1995. godine usvojile Deklaraciju o načelima tolerancije, rekla je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.