Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan izbor za "najljepši školski vrt"

24.11.2017.

16:05

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U radijskom studiju "Zvonimir Bajsić" na Prisavlju održana je svečanost dodjele nagrada ovogodišnjim pobjednicima ekološko-obrazovnog projekta "Naljepši školski vrtovi." Zlatnu povelju HRT-a osvojili su učenici osnovne škole Milana Langa iz Bregane

Dva vrta s područja Zagrebačke županije, vrt OŠ Milana Langa iz Bregane i vrt dječjeg vrtića „Radost“ iz Jastrebarskoga, dobitnici su glavnih nagrada u sklopu ekološko-edukativnog projekta „Najljepši školski vrtovi“ kojeg zajednički provode Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je da djeca kroz uzgoj voća, povrća i cvijeća te uređenje i oblikovanje školskih vrtova uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednosti i ljepotu podneblja u kojem žive.

Osim vrtova osnovnih i srednjih škola, na natječaj su se mogli prijaviti i vrtovi dječjih vrtića, centara za odgoj i rehabilitaciju te domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Inače, projekt se provodi od 1994. godine na inicijativu novinarke Lidije Komes, urednice ekološke radio emisije „Slušaj kako zemlja diše“ Hrvatskoga radija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.