Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan mirni prosvjed u Španskom

22.01.2019.

16:47

Autor: Boris Bogić, Davor Šalat

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Dvjestotinjak stanovnika Španskog prosvjedovalo je zbog neodgovarajuće prometne i druge komunalne infrastrukture u Ulici Vilima Korajca. Sve se događa nakon što je nedavno u toj ulici uvedena naplata parkiranja, s mjesečnom povlaštenom kartom od 25 kuna

Otkada je u ulici Vilima Korajca uvedena naplata parkiranja, nema mira među stanovnicima na krajnjem zapadu Španskog. Nemaju dovoljno parkirališnih mjesta, a ni ostala infrastruktura ne prati intenzivnu stanogradnju u tom dijelu grada, rekla je Irena Babić iz organizacijskog odbora današnjeg prosvjeda.

Najviše ih smeta što prometna signalizacija nije kvalitetno riješena, a ističu i da su škole i vrtići prekapacitirani. Nitko ne reagira na njihove probleme pa moraju prosvjedovati. O svemu je prije više od godinu dana obaviješten predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger, no nije im pomogao - čak ni oko izmještanja dalekovoda koji zauzima većinu zelenih površina u tom kvartu, tvrdi Babić.

Dio stanovnika Španskog prosvjedovao je otežavajući promet Ulicom Antuna Šoljana koja spaja Jankomir i Špansko. Od gradskih vlasti traže i da ukinu naplatu parkiranja te izgrade park u Španskom. A ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, najavljuju nove prosvjede.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.