Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan peti EducationUSA sajam

10.04.2018.

18:00

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Sajam visokog obrazovanja na kojemu je 14 visokih učilišta predstavilo svoje studijske programe i bogatu ponudu stipendija za srednjoškolce, studente i sve zainteresirane za školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama..

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Pepperdine University održao je interaktivnu radionicu o pisanju i pripremanju prijave za američka sveučilišta.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem su se učenici i studenti mogli informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i mrežom EducationUSA kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 8 gradova Jugoistočne Europe.

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organiziran je i kutak za standardizirane testove kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u. 

EducationUSA sajam dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 8 gradova Jugoistočne Europe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.