Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan prosvjed "Kako je Tomica ukrao Božić"

04.12.2021.

17:55

Autor: Magdalena Pongrac

Matija Habljak/Pixsell

Matija Habljak/Pixsell

Foto: - / -

U Zagrebu se danas prosvjedovalo protiv ukidanja mjera roditelj-odgojitelj. Okupilo se oko dvjesto građana, a sam skup nazvali su "Kako je Tomica ukrao Božić", misleći na gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Kao i prošlog tjedna, ispred zgrade gradske uprave okupilo se dvijestotinjak prosvjednika noseći transparente s porukama: "Tomislave, pronađi si novi posao", "Grad neprijatelj djece", "Eci-peci, tko je slijedeći?"

Roditelji-odgojitelji ponovno su tražili od gradonačelnika da odustane od ukidanja i smanjivanja mjere novčane pomoći. Ne vjeruju ni u gradonačelnikovu tvrdnju da će ušteđeni novac biti iskorišten za izgradnju vrtića, odnosno ističu da dva vrtića koja se nalaze u proračunu za iduću godinu, neće biti dovoljna za prihvat sve djece roditelja-odgojitelja.

- Ako dođe do ukidanja mjera ili njihovog smanjivanja mi ćemo nastaviti s prosvjedima, a imamo i spreman tim odvjetnika za tužbe - rekla je jedna od organizatorica prosvjeda i osnivačica udruge "Djeca su naša budućnost" Ljiljana Dragić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.