Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održan "Sveučilišni dan kvalitete"

28.11.2017.

13:15

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U auli Sveučilišta u Zagrebu organiziran je "Sveučilišni dan kvalitete". Riječ je o skupu na kojem su razmjenjena iskustva u procesima sustava osiguravanja kvalitete i poticanje svih dionika na zajednički dijalog o kulturi kvalitete na Sveučilištu u Zagrebu.

Sudionici skupa upoznali su se sa aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja,
različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete iz perspektive pojedinih specifičnih znanstvenih područja.

Gledamo kakve su kvalitete kod izbora nastavnika, kakva je kvaliteta kod održavanja nastave, koliki su udjeli kod sveučilišnih udžbenika, dakle na svim razinama to nije samo jedna, rekao je Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Za sveučilište je također važno reći da autonomno provode postupke sustavnog osiguravanja kvalitete, ali isto tako da nema autonomije bez odgovornosti. Odgovornosti prema zakonu, fiskalna odgovornost jer to jer sve skupa je važno da se razumije što znači autonomija, izjavila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Sveučilišni dan kvalitete organizira se prvi put s ciljem da taj skup postane redoviti događaj koji će osigurati, prije svega, promicanje kvalitete hrvatskih sveučilišta i njihovih centara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.