Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana 14.sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

25.02.2019.

21:41

Autor: Mia Majić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Osim programa rada Gospodarsko-socijalnog vijeća za tekuću godinu, na dnevnom redu sjednice, među ostalim, našle su se i teme pod nazivom "Konkurentno gospodarstvo" i "Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada".

-Nakon verifikacije zapisnika s prošle sjednice te utvrđivanja programa rada za ovu godinu, obradili smo teme "Konkurentno gospodarstvo" te "Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada" otkrila je novoizabrana predsjednica spomenutog vijeća Olivera Majić. Istaknula je kako Grad provodi niz mjera kojim želi poticati održivi razvoj poljoprivrede i šumarstva. -Cilj svih tih mjera je razvijati prirodne resurse grada, a kao najvažniji projekt ističem razvoj gradskih vrtova, a na Borongaju će se na površini od dva hektra otvoriti terapijski vrt za sve dobne skupine, a kako sve više mladih koristi gradske vrtove, pokazali su kao vrlo vrijedno mjesto socijalnog okupljanja, dodala je.

Sudionici vijeća su utvrdili dnevni red i za sljedeću sjednicu GSV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.