Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana 41. smotra folklornih amatera Grada Zagreba

21.10.2018.

20:10

Autor: Margareta Jozinović

Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / -

Održana je 41. Smotra folklornih amatera grada Zagreba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog na kojoj su uručena su priznanja za najbolju novu koreografiju odraslih i dječjih skupina te priznanja za prva tri mjesta na 5. natjecanju glazbenih sastava "To bu za dušu blaženi lek".

U kategoriji najbolje koreografije za odrasle nagradu je dobila Sava - voda proticala, pjesme i plesovi Sisačke posavine, u izvođenju folklorne skupine KUD-a Horvati, autora Gordana Maslača. Dodijeljene su i nagrade u tamburaškom natjecanju ZAFAZ-a održanom u lipnju. 3. mjesto i 2.500 kuna dobila je tamburaška sekcija KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca voditelja Marija pleše, 2. mjesto i 5.000 kuna tamburaškoj sekciji Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Bosiljak iz Čučerja, voditelja Dražen Šojić te 1. mjesto 7.500 kuna TS KUD-a Kašina,  voditelja Vice Zirduma, rekao je predsjednik Zajednice folklornih amatera Grada Zagreba, Drago Topolovac. 

Voditeljici tri dječje sekcije kulturno-umjetničkog društva Sesvete, Ivani Bale uručena je nagrada za dječju koreografiju iz podravine pod imenom Birajmo si frajlicu. Zaista sam ponosna, puno mi to osobno znači, ali i djeci s kojom radim. Bez zajedništva, bez tima ne bismo tu došli gdje jesmo, dodala je Bale

Sinoć su najbolji od najboljih, 7 odraslih i 6 dječijih folklornih skupina i folklornih ansambala ponovno prikazali najbolje što zagrebački folklor ima te i ove godine razveselili ispunjenu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.