Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:56 / 01.03.2020.

Autor: Mario Mihaljević

Održana 6. utrka "Holjevka-Utrka s pogledom na grad"

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

U organizaciji atletskog kluba Sljeme održana je atletska utrka Holjevka 2020. na kojoj je sudjelovalo oko 600 trkača. Start utrke bio je na Mostu slobode, a cilj u parku Bundek. Trku je simoblično otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

Utrka Holjevka ima humanitaran karakter, budući da dio uplata za kotizaciju odlazi u humanitarnu Zakladu policijske solidarnosti.

Trasa dionice pruža se Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice, te zbog uzdignutog dijela staze na samom Mostu slobode, pruža trkačima lijep pogled na Zagreb i Medvednicu.

Start je krenuo na sredini Mosta slobode, u smjeru koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a trčalo se pored Nacionalne sveučilišne knjižnice u smjeru Avenije Dubrovnik te pored Muzeja suvremene umjetnosti natrag prema startu, odnosno Mostu slobode. Takva dva kruga bila su zadana rute, dok je završetak utrke bio na Bundeku. Utrku su pratili i brojni navijači, a simbolično ju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.