Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana humanitarna akcija prodaje božićnih drvaca

16.12.2017.

15:46

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Za 1000 radosti" humanitarna je akcija Hrvatskog Caritasa u suradnji s Hrvatskim šumama i gradom Zagrebom. Akcija u kojoj će prihodi od prodaje božićnih drvaca biti donirani siromašnim obiteljima trajala je do 13 sati.

Riječ je o 16. humanitarnoj akciji "Za tisuću radosti" kojoj je cilj prikupljanje sredstava za pomoć najsiromašnijim obiteljima Hrvatske.

Ovo je tek samo jedan dio aspekta priče. Imamo i inicijativu da se na razini cijele Hrvatske prikupljaju određena sredstva; ta sredstva kad prikupimo preko Biskupijskih Caritasa i Župnih Caritasa dijele se najpotrebitijim obiteljima, rekao je ravnatelj Hrvatskog Caritasa, monsinjor Fabijan Svalina.

Dio akcije odvijao se i u osnovnim i srednjim školama, Pripremili smo određene proizvode; ove godine su naljepnice, prošle godine su bile narukvice s određenim porukama gdje školarci kroz već taj dio svoje životne dobi, kupnjom tih proizvoda prepoznaju potrebe svojih vršnjaka, svojih sumještana ili već gdje su se usmjerili, istaknuo je Svalina. 

Ukupno 250 božićnih drvaca prodavalo se na Trgu bana Jelačića, a od toga su 200 drvaca darovale Hrvatske šume, Moram reći da su to božićna drvca koja su u teglama, dakle možemo ih nakon što prođu Božićni blagdani presaditi u vrtove ili oko zgrada, dakle ne moraju propasti. Za cijelo svoje vrijeme u ovih 16. godina humanitarnog sudjelovanja Hrvatske šume su donirale preko 6 000 božićnih drvaca, napomenuo je voditelj Uprava šuma Podružnice Zagreb, Damir Miškulin.

Volonteri Hrvatskog karitasa pomagali su kupcima božićnih drvaca odnijeti im ga do vozila, a za one kojima je bilo potrebno, bio je organiziran i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.