Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana petnaesta šahovska simultanka

01.06.2018.

17:08

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

U povodu svjetskog dana darivatelja krvi, danas je održana petnaesta šahovska simultanka na Trgu Petra Preradovića. Riječ je o gradskoj manifestaciji na kojoj sudjeluju dobrovoljni darivatelji krvi i proslavljeni višestruki prvaci Hrvatske u šahu.

Tradicionalna gradska manifestacija šahovske simultanke znak je zahvale svima onima koji svake godine dobrovoljno daruju krv, naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić koja je prvim potezom i otvorila spomenuto događanje. Da, ja sam napravila prvi potez, ali potezi koje su napravili ovi ljudi ovdje koji godinama daruju krv, oni daruju sebe svojim sugrađanima, a nema riječi kojima bismo ih se zahvalili za humanost koja ponekad može nadoknaditi i ono što novac ne može, istaknula je Majić.

A da je zaliha krvi u Zagrebu dovoljno potvrdio je ravnatelj gradskog društva Crvenog križa Petar Penava rekavši kako u svakom trenutku Crveni križ prati zalihe krvi u bolnicama. Zajedno sa zavodom za transfuziju krvi pratimo situaciju i doze krvi po svim krvnim grupama, a u svakom trenutko ima dovoljno krvi koja ide i u druge kliničke bolničke centre, a ne samo u Zagreb, zaključio je.

Osim održavanja spomenute manifestacije naš grad ove godine obliježava i 140 godina Crvenog križa i 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.