Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana premijera filma "Kumek", Milan Bandić "pobjegao" prije početka

22.11.2020.

20:00

Autor: Magdalena Pongrac

Zoe Sarlija/PIXSELL

Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: - / -

U Kinu SC-a održana je premijera dugoočekivanog dokumentarnog filma "Kumek", autora Darija Juričana - jednog od najvećih kritičara gradonačelnika Milana Bandića. Bandić je održao obećanje i došao na premijeru, kupio knjigu "Kumek" i otišao prije početka filma.

Korupcijske afere Milana Bandića glavna su tema filma koji govori o 40 godina njegova djelovanja. Nakon radova o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, to je treći Juričanov film iz ciklusa Gazda, a sniman je tijekom četiri godine u Zagrebu i Grudama.

Bandić je na premijeru došao u majici s natpisom "Neumoran", koji će biti slogan njegove kampanje za gradonačelnika. Prije početka je istaknuo da je Juričan za film dobio milijun kuna, te da bi on za taj novac napravio bolji filmski uradak. Kritiku filmu uputio je iako ga nije ostao pogledati zbog, kako kaže, drugih obveza. Naime, danas slavi 65. rođendan. Juričan je istaknuo da je u film uloženo svega pola milijuna kuna.

U nastavku poslušajte njihov susret.

Susret Milana Bandića i Darija Juričana na premijeri filma Kumek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.