Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana prva u nizu javnih tribina o novom sustavu odlaganja i odvoza otpada

16.09.2022.

08:07

Autor: Ivan Hlupić / Radio Sljeme

ZG vrećice za miješani komunalni otpad

ZG vrećice za miješani komunalni otpad

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Na Črnomercu je sinoć održana prva u nizu javnih tribina o novom sustavu odlaganja i odvoza otpada. Zainteresiranih građana moglo je biti i više, no predstavnicima Čistoće i gradske uprave postavljali su konkretna pitanja. Novi sustav bi se mogao usavršavati i godinama, ali njegova implementacija zasigurno počinje prvog listopada. 

Pedesetak stanovnika gradske četvrti Črnomerec više od sat vremena postavljalo je pitanja direktoru Čistoće i zaposlenicima Gradske uprave. Najveća nedoumica su spremnici za otpad i kamo ih smjestiti i ono najvažnije - tko će platiti boksove. Odnosno, zašto bi to bilo na teret građana. 


- Odredili smo mjesto. Do 1. listopada ćete postaviti spremnike i podijeliti nam ključeve? Je li Grad razmišljao o tome da nam postupno vrati taj novac, pitao je jedan građanin. 


- Zašto bi građani u ovoj krizi uopće to platili? Zašto to ne plati Čistoća, pitao je pak drugi građanin.


Odgovorio im je direktor Čistoće, Davor Vić.


- Kada vam netko iz javnog sektora kaže da će vam nešto pokloniti, uvijek vam to naplati kroz uslugu. Toga moramo biti svjesni, rekao je građanima direktor Čistoće. 


Davor Vić zadovoljan je uvodnom tribinom.


- Ovo je ipak najprisniji kanal i mislim da je ova tribina to pokazala. Građani su otišli sa više informacija nego su ih imali prije dolaska, rekao je Vić.


Do sredine studenog edukaciju kroz tribine Grad će omogućiti u svim gradskim četvrtima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici