Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana sjednica Odbora za mjesnu samoupravu

10.09.2018.

12:36

Autor: Mia Majić

Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Uoči sjednice Gradske skupštine, na sjednici Odbora za mjesnu samoupravu, zastupnici su raspravljali o prijedlozima gradonačelnika o određivanju komunalnih djelatnosti te o financiranju mjesne samouprave.

Odbor nije podržao gradonačelnikov prijedlog odluke kojom bi se za održavanje javne rasvjete angažirala privatna tvrtka. Time bi se, objašnjava predsjednik odbora za mjesnu samoupravu SDP-ov Saša Molan, pogodavalo privatnim interesima. To je nešto što bi trebao raditi grad Zagreb preko svojih trgovačkih društava, odnosno Zagrebačkog holdinga, a pitanje održavanja javne rasvjete nije pitanje za javni natječaj, naglasio je. Najbolji primjer za to je grad Rijeka koja u okviru vlastitog trgovačkog društva obavlja poslove jane rasvjete, ovdje je stvar vrlo jasna, podržava li netko javne ili privatne interese, dodao je Molan. 

Gradonačelnikov prijedlog o smanjenju sredstava za financiranje mjesne samouprave Odbor također nije podržao, a prođe li Bandićev prijedlog , to će tvrdi Molan, biti nazadovanje mjesne samouprave. Problem je što su se u protekle dvije godine smanjivala sredstva, a ovim prijedlogom će se smanjiti još i više s 250 milijuna kuna na 200 milijuna, što nije dobro jer se time neće ništa napraviti za građane, zaključio je Molan. 

Sjednica gradske skupštine održava se u četvrtak, a što će o spomenutim točkama odlučiti gradski zastupnici ostaje za vidjeti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.