Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije

30.06.2017.

15:03

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održana je druga sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, u novom sazivu koji je nakon proteklih izbora ostao gotovo nepromijenjen. Imenovani su članovi pojedinih odbora, a među ostalim raspravljalo se i o izvršenju proračuna za prošlu godinu.

Kako se čini, Skupština Zagrebačke županije ima prilično stabilnu većinu - u odnosu na neizvjesno stanje u kojem se nalazi Gradska skupština.

Među važnijim točkama današnje sjednice bilo je i Godišnje izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Župan Kožić zadovoljan je rezultatima jer je ostvareno 97 posto planiranih prihoda, a potrošeno je manje nego je prihodovano. Zvonko Kunić iz Stranke rada i Solidarnosti, ne dijeli županovo zadovoljstvo. S jedne strane imamo taj višak od 22 milijuna kuna, a s druge strane imamo i potreba. I mislim da moramo biti kreativniji, da ne smijemo planirati konzervativno kako bismo proračunom, koji nam je na raspolaganju, obuhvatili i realizirali više potreba. A nama ostaje pitanje - što će biti s ovih 22 milijuna?, zapitao se Kunić.

Župan Kožić ne smatra da je proračun nekreativan i konzervativan, jer - kako kaže, postoje realni razlozi zbog kojih neki projekti nisu mogli biti ostvareni. Neke stvari nismo realizirali jer nismo dobili dozvole ili natječaj koji je bio u tijeku nije bio završen ili su se neki žalili i imali nekih primjedbi. Kako ćemo potrošiti? Potrošit ćemo na rebalansu proračuna koji će donijeti ova Skupština. Svi projekti koji su višegodišnji, a nisu se ostvarili, nastavit će se iz tih sredstava, rekao je Kožić. 

Postupno povećanje broja zaposlenih te razina prihoda i prosjek plaća koji su odmah iza onih koje imaju građani Zagreba, dokaz su dobrog planiranja - smatra župan. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.