Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana svečana Skupština Obrtničke komore Zagreb

07.12.2017.

15:46

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tom prilikom predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta Zagreb Crafts, prezentirala Strategija OKZ 2018.-2022., te potpisan Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije.

Za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini,  obrtnicima početnicima do 35. godine života Obrtnička komora Zagreb dodjeljuje priznanje Mladi obrtnik/Mlada obrtnica. Priznanje je uručeno ugostitelju Miki Belušiću, vlasnici pokretne pedikerske usluge Ivani Fanjek, vlasniku obrta za IT usluge Marko Jaić te Ljiljani Koprivnjak čiji obrt se bavi izradom ručno rađenih unikatnih i jedinstvenih svečanih haljina i vjenčanica.

Obrtnička komora Zagreb dodjelila je priznanja i zahvalnice za organizaciju, postignut uspjeh i sudjelovanje obrtnika na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu 2017. godine.  Amela Pejković, Mateja Horvat, Renata Šviglin, Josip Križnjak, Dragutin Sastić te Mario Vidaček primili su zahvalnice za sudjelovanje te promociju struke.

Za organizaciju nastupa predstavnika frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2017.,  priznanje je uručeno Ivici Zanettiju i Antoniji Tretinjak. Pripreme koje su trajale i do 3 mjeseca prije velikog natjecanja, rezultirale su kvalifakcijom naših frizera među prvih deset najboljih u svijetu.

Također, dodijeljena su i priznanja Hrvatske obrtničke komore koja se dodjeljuju na prijedlog udruženja Obrtničke komore Zagreb. Povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dobilo je Udruženje obrtnika Samobor, obrtnici Ivica Zanetti, Roman Šušković, Božidar Matasić, Željko Smolković, Željko Popovčić i Darko Židak te je povelja posthumno dodijeljena Tomi Vrbančiću.

Za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprijeđenju rada obrtničkih asocijacija priznanja Hrvatske obrtničke komore  su uručena Območno Obrtno-podsjetniškoj zbornici Krško, INA-i d.d., HEP Opskrbi, Hrvatskom planinarskom društvu „Zanatlija“ te Auto i karting klubu „Zanatlija“.

Obrtnici Damir Prebeg, Miroslav Grubeša, Vlado Kljak, Ivan Habuš i Zlatko Prekrat dobili su zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprijeđenju rada obrtničkih asocijacija.

Obrtnička komora Zagreb priznanjem za dugogodišnji uspješan rad u Tijelima Komore, kao i doprinos u razvoju Komorskog sustava te posebne rezultate u zaštiti i promicanju obrtništva nagradila je obrtnike Vladu Mikulčića i Vladu Crkvenca. Također, za izniman doprinos u izvedbi 2. Zagrebačkog obrtničkog sajma zahvalnice su uručene Tomislavu Pudiću i Mirku Vasiljeviću.  

Nakon podjele priznanja i zahvalnice, potpisana je Povelja o suradnji prijateljstvu Obrtničke komore Zagreb s Obrtničkom komorom Brodsko posavske županije. Povelju o suradnji  potpisali su predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić  i Jelena Ivaniš, predsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.