Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana treća humanitarna utrka u organizaciji volontera "Marijinih obroka"

28.05.2017.

19:21

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treću godinu zaredom volonteri humanitarne organizacije "Marijini obroci" organizirali su humanitarnu utrku pod nazivom "Trčimo za dijete 31- tvojih 5 za njihov svijet". Utrka je bila duga pet kilometara, a najboljim trkačima uručene su i nagrade.

Mnogi prolaznici i turisti koji su danas došli provesti sunčan dan u parku Maksimir, imali su priliku vidjeti završetak humanitarne utrke "Trčimo za dijete 32- tvojih 5 za njihov svijet". Naime, riječ je o projektu humanitarne organizacije "Marijini obroci" koji ovom utrkom žele podići svijest o "Marijinim obrocima" i osigurati svakom djetetu barem jedan obrok dnevno na mjesto obrazovanja.

Cilj svega je prikupiti donacije da se prehrani vise od 11 tisuća djece koju hrane hrvatski podupiratelji Marijinih obroka, ali viši cilj je osvijestiti građane o samoj organizaciji i čime se ona bavi, a samim time želimo i da se oni ukljuce jer želimo i trebamo nove ideje, rekla je organizatorica utrke Marija Krakan.

Sudionici utrke, iako vidno umorni, nisu krili oduševljenje nakon završetka utrke. Istaknuli su da vole pomagati drugima, a poglavito djeci. Dodali su kako i sama utrka poprima jedan novi značaj budući da nije isključivo natjecateljskog karaktera. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.