Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana završna konferencija edukacijskog projekta o gospodarenju otpadom

02.12.2020.

12:05

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana je završna konferencija dvogodišnjeg edukacijskog projekta o gospodarenju otpadom "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" čiji je cilj bila informiranje i edukacija građana o odgovornom postupanju s otpadom.

Vrijednost projekta  "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" bila je gotovo 5 milijuna kuna od kojih je 3 milijuna i šesto tisuća financirano iz Europskih fondova, rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić


- Proveden je cijeli niz aktivnosti, od edukacije oko spriječavanja nastanka otpada, kroz pravilno razdvajanje, reciklažu i ponovnu upotrebu. Bio je uključen veliki broj naših djelatnika, škola, vrtića, manifestacija...krenulo se od najmlađih skupina prema starijima -

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je i izgradnju neophodne infrastrukture kako bi se ostvario cilj smanjenja mješanog otpada za 50 posto.

- Osigurali smo spremnike za odvojeno prikupljenje otpada na kućnom pragu za sve naše sugrađane, također zelene otoke te reciklažna dvorišta -

Osim recikliranja, jedan od glavnih ciljeva projekta bilo je i smanjenje količine otpada, a prema riječima sudionika konferencije, samo u godini dana na Jakuševcu je odloženo 15 posto manje otpada.

Zaključak konferencije je da su postignuti dobri rezultati u buđenju svijesti građana o odgovornom postupanju s otpadom no posao još nije gotov. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.