Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održana završna konferencija gradskog projekta SUZi

15.02.2022.

14:28

Autor: Radio Sljeme

skupština

skupština

Foto: Josip Regović / PIXSELL

58 dugotrajno nezaposlenih žena zaposleno je kroz projekt “Socijalno se uključi i zaposli - SUZI” kojim su poboljšane socijalne usluge u Zagrebu te kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba

Deset milijuna kuna vrijedan projekt u potpunosti je financiran iz europskih fondova a glavni cilj bio je  osposobiti i zaposliti pripadnice marginaliziranih skupina - Romkinje, žrtve obiteljskog nasilja, žene branitelja, beskućnice te ostale nezaposlene žene iznad 50 godina starosti.

One sada pružaju usluge za 368 starijih i nemoćnih osoba te osoba u potrebi, kojima je na taj način omogućen dugotrajan boravak u vlastitom domu, te odgođen smještaj u institucije ili udomiteljske obitelji.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da će nova gradska vlast poticati na pružanju socijalnih usluga u domovima korisnika.

- Time se bitno podiže kvaliteta života korisnika koji ostaju dio svojih lokalnih zajednica, a rasterećuje se i ustanove socijalne skrbi, rekao je gradonačelnik.

U projektu je sudjelovao i zagrebački Crveni križ, a njegov ravnatelj Petar Penava posebno je zadovoljan rezultatima.

- Mi smo u okviru ovog projekta sudjelovali sa zapošljavanjem deset teško zapošljivih žena koje su na kraju pružale usluge za pedeset korisnika i odradile 35 tisuća radnih sati, ustvrdio je Penava.  

Tomašević je naglasio da Grad Zagreb neće štedjeti na socijalnoj politici te će se nastaviti prijavljivati za europske socijalne projekte s posebnim naglaskom na zapošljavanju teško zapošljivih žena kao i na pomoći starim i nemoćnim osobama.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.