Hrvatski radio

Radio Sljeme

Održano tradicionalno natjecanje školskih prometnih jedinica

05.05.2023.

12:21

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Natjecanje u Travnom

Natjecanje u Travnom

Foto: Radio Sljeme / HRT

U osnovnoj školi Gustav Krklec u Travnom održano je tradicionalno natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i zagrebačke županije. Natjecanje školskih prometnih jedinica organizirala je Služba prometne policije Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s HAK-om, s ciljem usvajanje prometne kulture. 

Natjecanje se sastoji od pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih pravila i prometnih znakova, dok se na natjecanju "Sigurno u prometu" ocjenjuje vještina i spretnost upravljanja biciklom. Ravnateljica škole Marija Luković  


-Cilj je promovirati sigurnost u prometu ali i što većeg  korištenja bicikala u prometu,  te učenje djece od najranije dobi što znači biti vozačOsim i kako se ponašati.


Da su ovakve manifestacije od velike važnosti smatra i voditelj službe prometne policije policijske uprave zagrebačke Krešimir Mišić


-Osim represivnog dijela koji policija svakodnevno obavlja na našim cestama, doista mislim da je puno važnije od toga taj preventivno edukacijski segment, kroz djelovanje naših obrazovnih institucija, ali i kroz djelovanje samih roditelja na svoju djecu. 


Natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba održano je 26 put.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.