Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Odvozimo vlastitu opremu i ne zatrpavamo građevinske jame"

21.05.2022.

11:34

Autor: Mario Mihaljević

Priopćenje

Priopćenje

Foto: Željko Hladika / Pixsell

Tvrtka Kamgrad s gradilišta Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak odvozi isključivo vlastitu opremu i ne zatrpava građevinske jame, već izvodi nužne radove konzerviranja izvedenih radova i osiguravanja gradilišta te će lokaciju osiguravati do primopredaje, priopćila je u subotu tvrtka reagirajući na napise u medijima.


Neki mediji su objavili kako su na gradilište Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak stigli bageri da bi se "zatrpalo" ono što je tijekom prošle godine započeto. 


-Sukladno zakonskim obvezama, a nakon nastupa raskida ugovora o građenju, Kamgrad je pristupio konzerviranju izvedenih radova i demobilizaciji gradilišta te u okviru toga i postupa-, napominje tvrtka i dodaje kako se s gradilišta demobilizira isključivo oprema u vlasništvu Kamgrada. 


 Također se, ističe, ne vrši zatrpavanje građevinske jame, već se samo izvode nužni radovi konzerviranja izvedenih radova i osiguravanja gradilišta. Riječ je, navodi tvrtka, -o standardnoj proceduri u slučaju prekida radova, koja se provodi s ciljem sprečavanja nastanka daljnjih troškova (troška (ne)korištenja građevinske opreme, primjerice krana) i nastanka eventualne štete-. 


Stoga je, napominje, na lokaciji bilo potrebno nanosima zemlje stvoriti privremenu trasu za odvoz. Kamgrad ističe kako s lokacije nije uklonio niti jedan predmet, dio opreme ili građevinskog materijala, financiranih iz projektnih sredstava, što je, tvrdi, jednostavno dokazati uvidom u inventarski popis. 


Sukladno zakonskim obvezama, naglašava, kako će nastaviti osiguravati gradilište o vlastitom trošku, do primopredaje gradilišta investitoru, te pritom inzistirati na usklađenosti gradilišta i postupanja s važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske. Tvrtka podsjeća kako je kao odabrani izvođač radova na projektu od travnja 2021. ispunio sve ugovorne obveze i projekt provodio sukladno svim pravilima struke i zakona RH.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.