Hrvatski radio

Radio Sljeme

Olakšano poslovanje zagrebačkim obrtnicima

02.07.2015.

16:36

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obrtnička komora Zagreb potpisala je sporazum o zajedničkoj nabavi s 11 tvrtki-dobavljača u projektu zajedničke nabave zagrebačke Obrtničke komore pod nazivom "Artifex" čiji je cilj olakšati poslovanje obrtnicima smanjivanjem ulaznih troškova nabave energenata, opreme, osnovnih sredstava, repromaterijala i drugog.

Sporazum je s tvrtkama-dobavljačima potpisao predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Mirza Šabić. Riječ je o drugom krugu sporazuma o zajedničkoj nabavi "Artifex", u prvom krugu 26. ožujka taj je sporazum potpisan s čelnicima 15 tvrtki-dobavljača.

Šabić je rekao kako je taj projekt zamišljen kao pomoć u poslovanju obrtnicima-članovima Obrtničke komore Zagreb kako bi u fazi nabave energenata, repromaterijala, potrošnog materijala i osnovnih sredstava, kao i pojedinih usluga postigli što povoljnije uvjete i na taj način smanjili ulazne troškove, a u cilju postizanja što veće konkurentnosti na tržištu.

Primjerice, tako samo na uslugama HEP-opskrbe na kojima je Obrtnička komora Zagreb za svoje članove ostvarila popust od najmanje 17,5 posto prosječni potrošač obrtnik može ostvariti i do 7.000 kuna uštede na godišnjoj razini.

Šabić je najavio da će se projekt nastavljati te na jesen očekuje treći krug sporazuma o zajedničkoj nabavi "Artifex".

Nakon što se učlane u projekt svaki od obrtnika primit će elektronskim putem 'obrtničku karticu' koju će moći koristiti prilikom kupnje proizvoda i usluga kod dobavljača s kojima je potpisan sporazum. Prilikom svake kupnje obrtnik će uz predočenje kartice ostvariti pogodnosti koje su dogovorene s dobavljačima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.