Hrvatski radio

Radio Sljeme

Olimpijski i svjetski prvak otvorili novo bacalište pored fontana

03.09.2016.

19:09

Autor: HRT, Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Probnim hicima olimpijskog pobjednika Ryana Crousera, svjetskog prvaka Joea Kovacsa i hrvatskog reprezentativca Stipe Žunića u subotu je i službeno otvoreno novo bacalište kugle pokraj zagrebačkih fontana, gdje će se u ponedjeljak održati drugo izdanje Memorijala Ivana Ivančića.

Prva ocjena najboljih svjetskih bacača je iznimno pozitivna.

Ovo je uistinu sjajno! Bacalište je odlično, krug je idealan i veselim se velikom obračunu s Joeom, Tomom Walshom i ostalima u ponedjeljak. Mogla bi tu kugla letjeti jako daleko. Kao što ste vidjeli u Lausannei i Zuerichu, svi smo još uvijek u odličnoj formi, rekao je zlatni s OI-ja u Rio de Janeiru Ryan Crouser, koji je organizatorima rekao da oznaku na bacalištu svakako stave na 22 metra.

I svjetski prvak Joe Kovacs vrlo je zadovoljan bacalištem: Odlično je. Bolje je od onoga na kojem smo bacali pretprošle godine, kada je, osim toga, padala i kiša. Moja se forma nakon Rija ponovno diže i ako se do ponedjeljka oporavim od stresa Dijamantne lige, u kojoj sam uz tri pobjede na kraju bio drugi, bacat ću daleko.

Olimpijski finalist Stipe Žunić je već nakon prvog okreta dobacio Krug je prva liga, super je to, te dodao: Muška kugla je trenutno najjača disciplina atletskog programa, ni s 22 metra više niste sigurni u pobjedu! A kugla na Hanžeku je ove godine jača nego ikad. Moja očekivanja su uvijek toliko velika da ih se bojim javno reći. Tako je i uoči natjecanja u ponedjeljak.

Otvorenju bacališta nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, jedan od inicijatora ideje o bacanju kugle na fontanama.

Ovo je najljepše bacalište na svijetu, ali ne bih ja uzimao prostor onima zbog kojih je ovo napravljeno. Imamo čast da nam bacalište otvaraju olimpijski pobjednik i svjetski prvak i to vam sve govori. Zaslužio je to i naš legendarni trener Ivan Ivančić po kojem se ovo natjecanje od lani zove. Vidimo se u ponedjeljak.

Uz Crousera i Kovacsa na startnoj listi je i trećeplasirani iz Rija, Tom Walsh, inače ukupni pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige, koji je u Zuerichu pobijedio s hicem od 22.20m, što je samo dva centimetra slabiji rezultat od rekorda Hanžekovićevog memorijala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.