Hrvatski radio

Radio Sljeme

Olujni vjetar u Zagrebu napravio kaos

13.05.2019.

09:17

Autor: Nikolina Devčić

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Policija je objavila upozorenje u kojem preporučuje građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Županijski centar 112 Zagreb zabilježio je 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra.

Riječ je o pješaku na Trgu bana Josipa Jelačića i jednoj sugrađanki na koju je pala grana na Črnomercu - izvijestio je MUP. Zbog porušenih stabala vatrogasci imaju pune ruke posla. Cijelu noć udari vjetra u metropoli bili su oko 70 kilometara na sat. 

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je okupio resorne interventne službe Zrinejvca, Čistoće, Zagrebačkih cesta i ZET-a te je održan koordinacijski sastanak.  Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919. 

- Zbog jakog vjetra noćas i jutros je zabilježeno padanje stabala i grana u podsljemenskoj zoni i zoni park-šuma, pa molimo građane da se što manje zadržavaju u zoni Tuškanca, Jelenovca, Zelengaja, Šestinskog dola, Kraljevca, Maksimira. Građani koji žive uz šumu trebaju izbjegavati zonu šume - upozorile su Hrvatske šume.

Danas je trebao biti otvoren Floraart no zbog izvanredne situacije to se odgađa. Svečano otvaranje bit će u četvrtak.

- Posla je puno. Na samom Budneku gdje se trebala održati međunarodna izložba Floraart izvaljena su 22 stabla, rekao nam je direktor Zrinjevca Igor Toljan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.