Hrvatski radio

Radio Sljeme

Olujno nevrijeme sinoć zahvatilo Zagreb

07.07.2020.

09:57

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog olujnog vremena koje je sinoć zahvatilo Zagreb vatrogasci su imali su pune ruke posla i izišli su na 40-ak intervencija. Najčešće su micali grane i stabla s prometnica i parkirališta, te salonit ploče s krovova.

Najčešće su micali grane i stabla s prometnica i parkirališta - od Gajnica, Vrapča, Malešnice i Španskog preko Medvednice, Trešnjevke, Srednjaka i Medveščaka sve do Peščenice, Trnja i Novog Zagreba.

U Dubravi su pak ploče prijetile da padnu sa zgrada, na Srebrnjaku se otrgnula tenda koja je također prijetila prolaznicima i automobilima. U Velikom Polju vjetar je uništio privremenu terasu, a u Podsusedu i Stenjevcu otkinuo se lim s krovova. 

Na intervencijama je sudjelovalo 110 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-ova Hrašće, Moravče, Zapad, Dubrava i Dragonožec.

Nevrijeme je ostavilo posljedice i na području Zagrebačke županije, gdje je zabilježeno dvanaest tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, a u sanaciji je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad te DVD-ova Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec, Velika Mlaka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.