Hrvatski radio

Radio Sljeme

OPET GUŽVE U Zagreb sutra stiže turski predsjednik; dio centra bit će blokiran za promet

06.09.2022.

08:20

Autor: Radio Sljeme

Zeleni val će biti pod posebnom regulacijom

Zeleni val će biti pod posebnom regulacijom

Foto: Marin Tironi / Pixsell

U Zagreb u srijedu stiže turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji će sudjelovati na tursko-hrvatskom ekonomskom forumu, a kasnije će otvoriti i džamiju u Sisku. Zbog njegovog dolaska u Zagrebu će na snazi biti posebna regulacija prometa, a dionice kojima će se kretati turska delegacija bit će zatvorene za promet. Policija moli građane za razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa. 

Na Zelenom valu već su postavljene policijske trake na obilježenim parkirališnim mjestima, a iz policije najavljuju da će pauk uklanjati sva vozila koja budu parkirana u zabranjenim zonama. To pravilo vrijedi do četvrtka u 22 sata. U nastavku pročitajte policijsko priopćenje.


Policijsko priopćenje


"U srijedu, 7. rujna i u četvrtak, 8. rujna 2022. godine očekuje se dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Zagreba i Velike Gorice, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika. 


Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba će se od utorka, 6. rujna 2022. godine od 6 sati pa do četvrtka, 8. rujna 2022. godine do 22 sata uspostaviti privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop - policija“, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo.


Slijedom toga, molimo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake za razumijevanje te za strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana te ukazujemo na dosljedno poštivanje svih uputa policijskih službenika, poštivanje postavljene prometne signalizacije te prometovanje sukladno privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama na kojima će biti prisutni policijski službenici" priopćila je zagrebačka policija. 


Detaljnu kartu posebne prometne regulacije koja će biti na snazi u srijedu možete pronaći na ovoj POVEZNICI. Što se tiče regulacije prometa koja će biti aktualna u četvrtak, možete je vidjeti na ovoj POVEZNICI


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici