Hrvatski radio

Radio Sljeme

Opljačkan Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga

14.12.2016.

20:09

Autor: Davor Šalat, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nepoznati počinitelji nešto prije 19 sati opljačkali su Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara i pobjegli s oko 800 tisuća kuna, doznali smo iz te tvrtke. Sredinom mjeseca promet u Centru premašuje i milijun kuna zbog dospijeća komunalnih računa građana.

Prema neslužbenim informacijama, u Centar za korisnike upala su trojica maskiranih pljačkaša. Inače, taj Holdingov objekt, gdje se nalazi i uprava tvrtke, kako također neslužbeno doznajemo, štite nenaoružani zaštitari gradske tvrtke Robni terminali. Nadalje, u Centru za korisnike, čini se, nema ni videonadzora, pa će policija potražiti snimke kamera na vanjskim površinama i drugim objektima.

Ovakav sigurnosni nemar u Holdingu, uz pozamašan novčani iznos koji su otuđili pljačkaši, dovoljan je razlog za hitni krizni sastanak koji je večeras održan u toj gradskoj tvrtci. Kako smo doznali, nazočio mu je i gradonačelnik Milan Bandić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.