Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Oporba u prvom krugu samostalno, u drugom zajedno protiv Bandića"

14.11.2020.

17:45

Autor: Davor Šalat

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

"Gradska oporba od centra do ljevice najvjerojatnije će imati više kandidata za gradonačelnika u prvom izbornom krugu, a u drugom bi odabrali jednog koji bi se suprotstavio Milanu Bandiću", istaknuo je nezavisni gradski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Renato Petek.

Petek je dodao da će oporba razmatrati s koliko bi lista bilo najbolje ići na izbore kako bi osvojili većinu u Gradskoj skupštini i postavili svojeg gradonačelnika - U tom kontekstu ćemo svi stati iza onog koji uđe u drugi krug naspram Milanu Bandiću ili gradonačelničkom kandidatu HDZ-a. Mi moramo proučiti cijeli sustav i vidjeti koji je najbolji put da se dođe do promjene. U razgovorima se ne bavimo time već kako stvoriti tim kompetentnih ljudi koji mogu kvalitetno upravljati Zagrebom.    

"Gradonačelnik Bandić zapravo je nagradio Patrika Šegotu, kojeg je nakon njegove ostavke u Gradskim grobljima, postavio na mjesto savjetnika u Zagrebparkingu", istaknuo je Petek - On ga je smjenio s jednog mjesta i "nagradio" na jedno drugo mjesto. To je način kako Milan Bandić rješava probleme. On imenuje svoje suradnike, pročelnike, direktore itd., a kada mu netko našteti u medijima ili na bilo koji način onda će ih on smijeniti, ali će ih negdje "parkirati" kao što je "parkirao" Šegotu u Zagrebparkingu. Na taj način će se on pobrinuti za njih, pobrinut će se da oni šute, da ne govore o njihovoj dosadašnjoj suradnji, i to je način vladavine. Milan Bandić se često predstavlja, kada dođe u medije, kao superman koji rješava probleme, koji rješava ono što krivo naprave ili zeznu njegovi bliski suradnici.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.