Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oporba uspoređuje Tomaševića s Bandićem

26.01.2023.

13:15

Autor: Radio Sljeme

Sjednica Skupštine

Sjednica Skupštine

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Aktualni sat u Gradskoj skupštini počeo je bez gradonačelnika Tomislava Tomaševića, kojega su predstavnici oporbenih klubova, zbog odluke da s radnicima Čistoće ide skupljati smeće, usporedili s njegovim prethodnikom Milanom Bandićem i poručili da je kapitulirao. 





-Mi smo zabrinuti da on ne pojede smeće poput njegovog prethodnika, zabrinuti smo za njegovo zdravlje-, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Igor Peternel tražeći stanku sjednice Skupštine. 


-Želimo da nam se gradonačelnik obrati i kaže kakva je situacija u Čistoći te kakav je dogovor postignut-, rekao je Mislav Herman u ime kluba HDZ i HSLS-a. 


Skupštinska većina prihvatila je prijedlog tog kluba da se sjednica otvori njihovom točkom u kojoj od Gradske uprave traže informacije o stanju u zagrebačkoj Čistoći i dogovoru o prekidu štrajka. Zastupnik Mosta Trpimir Goluža komentirao je situaciju i dogovor sa sindikatima zbog kojeg je prekinut štrajk, ustvrdivši da je Tomašević bezuvjetno kapitulirao. 


-Radnici Čistoće prisilili su ga da se preobrazi u njemu omraženi lik Milana Bandića, a da to njegovo sramoćenje bude još veće, sve je morao napraviti pred objektivom javnosti-, rekao je Goluža. Zastupnica Kluba Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 Gordana Rusak ustvrdila je da Tomašević glumi nekoga tko brine za radnike i skuplja s njima smeće. -Da je to radio na vrijeme, da se nije ponašao kao despot koji ne razgovara s radnicima - ovog problema ne bi bilo-, dodala je Rusak. 


Bivši član Stranke rada i solidarnosti, a sada nezavisni zastupnik Ivica Lovrić rekao je kako nema ništa protiv da Tomašević prijeđe među radnike Čistoće. -Možda bi taj posao radio puno efikasnije nego posao gradonačelnika - ne možda, nego sam uvjeren-, kazao je Lovrić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.