Hrvatski radio

Radio Sljeme

Opozvana odluka o nošenju maski na otvorenom

31.03.2021.

19:06

Autor: Mario Mihaljević

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u srijedu je poručila kako se ne slaže s uvođenjem obveze nošenja maski na otvorenom u Zagrebu te je najavila kako će preuzeti vođenje lokalnog stožera civilne zaštite.

-Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba. Odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezni nošenja medicinskih maski na otvorenom-, poručila je Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare.

Zagrebački Stožer civilne zaštite kojem je na čelu Olivera Majić ranije u srijedu je najavio da će Nacionalnom stožeru predložiti pooštravanje protuepidemijskih mjera u Zagrebu, među kojima je i obvezno nošenje zaštitnih maski na licu i na otvorenom prostoru.

Pavičić Vukičević uvjerena je, kaže, da su građani odgovorni i ozbiljni te da će se doista pridržavati svih mjera Nacionalnog stožera. Tijekom jučerašnjeg dana donijela je odluku da se svi djelatnici komunalnog redarstva, njih 103, te svi djelatnici prometnog redarstva, njih 67, preraspodjele na poslove praćenja protuepidemijskih mjera.

-Oni će nam pomoći da se tih mjera svi držimo i da tako zaštitimo zdravlje sebe, bližnjih i zajednice-, poručila je Pavičić Vukičević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.