Hrvatski radio

Radio Sljeme

Opreza nikad dosta - "Sigurni (i) na odmoru"

25.07.2016.

12:27

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog nedavnih događaja diljem svijeta, sve češće se u različitim kontekstima spominje upravo sigurnost. Na njoj su poradili i u našemu Gradu u kojem je sve više turista. Smješeni su u hotelima, hostelima te dio njih i u privatnom smještaju. Ove su im godine podjeljeni leci - "Sigurni na odmoru"

Idejni začetnik priče je predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba ujedno i gradski zastupnik - Alen Ostojić. Opreza nikad dosta - poručio je Ostojić, gostujući u našemu programu i predstavljajući letak.

...Da biste izbjegli svaku neugodnost ili na nju reagirali na pravi način, pripremili smo za vas kratke upute, primjerice za slučaj gubitka ili krađe dokumenata, otuđenja vrijednih stvari iz automobila ili objekata u kojima boravite, ili pak prometne nesreće. Zagreb je, kao i Hrvatska, vrlo sigurna destinacija, ali oprez će dodatno pomoći da vaš odmor bude u skladu s vašim očekivanjima...- navedeno je, među ostalim, u spomenutom letku.

Jedan letak dobili su uz Holdingovu jedindstvenu uplatnicu i naši sugrađani. Vezan je također za sigurnost - pojasnio je Ostojić. Upute se odnose na - osiguranje stana/kuće tijekom godišnjih odmora te, među ostalim i u tu svrhu - njegovanje dobrosusjedskih odnosa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.